Go to top

Deel

3 alternatieven voor lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Het lijkt Latijn maar dat is het niet, zoals elke gymnasiast je kan vertellen. Ontwerpers en websitebouwers gebruiken dit soort potjeslatijn als dummytekst om te laten zien hoe een nieuwe website er na livegang uit kan zien. Wij zetten 3 verrassende alternatieven voor lorem ipsum voor je op een rij.

1. Met stip op nummer 1: echte content

Waarom een ontwerp vullen met nepcontent? Wij zijn ervan overtuigd dat niets maar dan ook niets beter is dan echte content. Je ziet dan in een oogopslag hoe de combinatie van tekst en beeld uitpakt. Dat effect is met dummytekst beduidend minder sterk. Dus wil je een nieuwe website? Start met de content en lever dat bij de vormgever aan voordat hij of zij aan de slag gaat! We kunnen dat niet vaak genoeg benadrukken.

2. Notloremipsum

Een goed alternatief is Notloremipsum, een website waar je min of meer realistische content kunt genereren. Je kiest jouw tak van sport en de generator doet de rest. Run je een cafe? Notloremipsum presenteert je passende teksten. Van een introductietekst tot menukaart. Uiteraard wel in het Engels.

3. Cupcake ipsum

Okay, je hebt niet de tijd gehad om door jou geschreven scherpe content aan te leveren. En met tip nummer 2 kun je niet uit de voeten. Dan zijn er online generators te vinden die grappige dummyteksten uitspugen. Een van onze favorieten is Cupcake ipsum. Wat dacht je van teksten zoals I love tart candy canes sugar plum muffin oat cake icing chocolate cake sweet roll. Icing caramels gummies I love pie caramels marzipan. Je zou er spontaan trek van krijgen!